Triathlon

Intresset för Triathlon har vuxit inom klubben de senaste åren. Det är troligen en följd av att många varierar sin löparträning genom att t ex genomföra hela eller delar av en Svensk Klassiker (Vasaloppet – 90 km skidor, Vätternrundan – 30 mil cykel, Vansbrosimning – 3 km simning, Lidingöloppet – 30 km löpning).

Att variera sin träning, vilket man som triathlet per definition måste göra, är ett utmärkt sätt för den träningsvillige att minska skaderisker. Vill du veta mer, kontakta gärna någon av våra triathlonutövare som du hittar i resultatlistorna från tidigare tävlingar.

Sedan 2009 är Team Blekinge anslutna till Svenska Triathlonförbundet. Detta gör att Du som medlem i Team Blekinge kan delta även i tävlingsklasserna på triathlon-tävlingar. Dock kräver det att du även löser en personlig tävlingslicens. I motionsklass kan Du delta utan personlig licens. Ange alltid Team Blekinge som klubb i din tävlingsanmälan oavsett klass. Då hittar vi dig i resultatlistorna och du gör vår klubb känd. Läs mer om tävlingslicenser nedan.

Distanser

I triathlon tävlar man bland annat på följande distanser.

Distans Sim (m) Cykel (km) Löp (km)
Mini 400 20 5
Sprint 750 20 10
Olympisk 1500 40 10
Medel 1930 90 21
Ironman 3860 180 42

Tävlingslicens

För att få deltaga i tävlingsklass krävs att du tillhör en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet, samt att du löst tävlingslicens.

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid träning och tävling. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av Svenska Triathlonförbundet. Samtliga arrangemang i Svenska Triathlonförbundets tävlingskalender är sanktionerade.

Mer information finns på Svenska Triathlonförbundet

Uppdaterad: 2016-05-30 13:31