Hoppa till sidans innehåll

Distansträning Alljungen lördagen 6 maj

24 APR 2017 19:26
Välkommen, till en lite annorlunda och otroligt naturskön distansträning längs Blekingeleden med slutmål Alljungen. Upplev en Blekingenatur när den är som bäst med fågelsång, grönska, blommor, porlande vatten mm…
Busstransport till startplatserna!
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2017 23:17

Vi samlas ombytta och klara på parkeringen vid Alljungen (Friluftsfrämjandet)

kl. 8.45. Klockan 9.00 åker vi med buss mot Ronneby för avstigning vid två olika platser; Listersjöns norra spets och Alnaryd. Därefter tar oss springande längs Blekingeleden tillbaka till Alljungen.

Längsta rundan är ca 23 km. Den startar i Tolseboda vid Listersjöns norra spets, där vi ansluter på leden och har ca 2-2,5 tim. löptid tillbaka till Alljungen beroende på löpkapacitet. För de som vill ha ytterligare längd, ca 7 km, finns det en extra slinga längs Listersjön och Sännen, sedan vidare tillbaka till Tolseboda, tid ca 40-45min.

Dryckeskontroller finns vid Alnaryd och efter vägövergången i Gnetteryd.

I Gnetteryd finns vatten, cola och blåbärssoppa.

Om man är lite osäker på sin löpkapacitet kan man förlänga sträckan när man är vid Alljungen. Där finns ett flertal fina löpstigar att välja på.

Kortare varianten startar vid bron i Alnaryd och fortsätter längs Blekingeleden tillbaka till Alljungen, tid ca 1.15–1.35.

Underlaget är uteslutande grusväg och stig. Banan mycket naturskön och är bitvis relativt kuperad, så räkna med långa km tider!

Dusch och omklädnad sker i Friluftsfrämjandets anläggning nere vid sjön (kostnad 10kr/person).

Efteråt samlas vi för fika uppe vid stugan. Var och en tar med egen dryck. Ta även med filt så vi kan sitta och ”gotta” oss i solen efter träningen.

Anmälan

Se anmälda

Skribent: Thomas Fortell
E-post: Adressen Gömd

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info