Hoppa till sidans innehåll

Team Blekinge avstår att arrangera Karlskrona Stadslopp 2017

06 JAN 2017 21:25
Team Blekinges styrelse har i samråd med tävlingsledningen för Karlskrona Stadslopp beslutat att avstå att arrangera Karlskrona Stadslopp 2017. Loppet kommer dock att avgöras den 3 augusti som planerat, med OK Orion som ensam arrangörsförening.
  • Skapad: 06 JAN 2017 21:25

Team Blekinge och OK Orion har arrangerat Karlskrona Stadslopp tillsammans sedan starten 2014. Loppet blev en deltagarsuccé redan från början och har lockat mellan 500-700 deltagare under de tre åren det arrangerats. 2015 infördes ett barnlopp i Hoglands Park som även det blivit en succé.

Det är dock ett lopp som har tagit mycket tid i anspråk för tävlingsledningen och det har varit en intensiv arrangemangsperiod under sommarmånaderna med ytterligare två lopp att arrangera. Vi har under hösten haft en dialog med OK Orion kring 2017 års lopp och även haft interna diskussioner i Team Blekinge kring den totala arrangemangsbelastningen. I gruppen av nyckelpersoner som tagit ett huvudansvar kring olika delar inför loppen det senaste åren är det flera som har aviserat att man inte har samma möjligheter 2017. Föreningen står dessutom inför ett styrelseskifte med byte på flera nyckelposter. Team Blekinge väljer därför att minska arrangemangsbelastningen 2017 genom att avstå att arrangera Karlskrona Stadslopp. Vi är dock väldigt glada för att OK Orion kommer att fortsätta arrangera loppet ensamma, och med en bra och genomarbetad plan för hur detta ska ske.

Efter sommarens lopp kommer vi återigen att ta en gemensam utvärdering mellan de båda föreningarna för att ta ställning till genomförandet av Karlskrona Stadslopp 2018.

Team Blekinge avser att arrangera Mardrömmen (20 juni), Kustmaran & Kristianopel runt (8 juli) samt Jämjöhalvan (18 november) som planerat.

Vi kan också konstatera att ett gediget arbete med genomförande och utveckling av våra arrangemang har gett Team Blekinge en väldigt god ekonomisk grund att vila på. Vi har väldigt goda förutsättningar att backa hem och nu fokusera på föreningens vision för de kommande åren.

/Team Blekinges styrelse och tävlingsledningen för Karlskrona Stadslopp genom Sofia Swartz

Skribent: Sofia Swartz
E-post: Adressen Gömd

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info