Hoppa till sidans innehåll

Team Blekinge startar upp särskild satsning för 65+

26 JUN 2021 17:11
Det finns ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och livskvalitet bland äldre. Inom kort startar Team Blekinge upp en särskild satsning på motion och social gemenskap, riktad mot målgruppen 65+.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2021 17:11

Ett 25-tal medlemmar i Team Blekinge är 65 år eller äldre, och tidigare i våras fick styrelsemedlemmen Elsa Håkansson en idé:

- Jag deltog i RF-SISU Blekinges basutbildning för seniorledare, och fick veta mer om en särskild seniorsatsning, berättar Elsa. Jag tog upp frågan i vår styrelse och alla blev mycket entusiastiska.

Elsa kommer att vara en av ledarna för gruppen. Satsningen går i korthet ut på att i första hand erbjuda föreningens egna 65+ träning i form av löpning eller promenad, ett pass i veckan på dagtid. I förlängningen tänker vi erbjuda deltagarna att ta med en seniorkompis som får prova på och sedan förhoppningsvis vill fortsätta att delta och bli medlemmar i föreningen. Var och en betalar sin medlemsavgift.

- Passen kommer även att innehålla övningar för att bygga styrka och balans, tillsammans med tips om vad man ska tänka på när man tränar, berättar Elsa. Vi tänker även ordna tematräffar i ämnen som kost, vikten av styrke- o balansträning, vikten av att träna sina fötter mm. Vi kommer att utgå från klubblokalen på Tennvägen där vi också kommer att bjuda på fika, en viktig del!

Team Blekinge har sökt och blivit beviljade ett utvecklingsstöd från RF-SISU Blekinge som ska användas till att bjuda in föreläsare till de tematräffar som kommer ingå i satsningen. Stödet kommer även att kunna delfinansiera material, fika och utbildning av ledare. Elsa ser nu fram emot att komma igång med satsningen, som förhoppningsvis kan starta till hösten:

- Vi kommer att ha mycket av verksamheten utomhus, och vi startar inte igång någon verksamhet förrän restriktionerna är släppta. Med utvecklingsstödet som grund är vi redo att köra igång med kort startsträcka, säger Elsa.

Är du nyfiken på satsningen? Kontakta This is a mailto link

Vill du också bli medlem i Team Blekinge?

Läs mer här

Skribent: Sofia Swartz
E-post: Adressen Gömd

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info