Hoppa till sidans innehåll

Tjejmilen 2018

02 SEP 2018 19:06
Racereport från Tjejmilen 2018 av Pauline Jeppsson
  • Skapad: 02 SEP 2018 19:06

"För 20 år sen sprang jag min första Tjejmil. Då var farmor min största supporter. Sprang ytterligare några gånger och farmor var alltid med och hejade. 2012 nämnde hon att det hade varit skoj att få en sådan tjusig medalj, så i julklapp fick hon en anmälan till Tjejmilen 2013. Då var hon 83 år och debutant. Det är alltså aldrig försent att börja springa. 

I år var det min tolfte och farmors sjätte Tjejmil. Eftersom varken jag eller farmor är några ungdomar längre så hade vi inga förhoppningar om några fantastiska tider. 

Jag öppnade ganska hårt för att inte fastna i trängseln i starten. Kilometerna rullade på och det kändes ganska bra. Det var perfekt löparväder, ca 20 grader (alltså jättekallt om man jämför med sommarens hetta). Men vid 6 km blev det tungt, blodsmak i munnen och andhämtning som ett godståg. Trots det kunde jag hålla samma fart och vid 8 km kändes det lättare igen. I mål visade sig att jag hade slagit personbästa med 19 sekunder. Supernöjd och jag sprang om några ungdomar på slutet också. Det är nog som vissa säger att livet börjar efter 40. 

Farmor då? Hon har besvärats med en förkylning den senaste veckan, så tiden blev sämre än ifjor. Men med tanke på att hon 88 år så är det fantastiskt att hon bara tog sig runt. Hennes kommentar när hon kom i mål var: 
- Vi gör väl om det nästa år?" 

Skribent: Thomas Fortell
E-post: Adressen Gömd

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info