Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Marathon 2019, Jimmy Jonasson

09 JUN 2019 20:29
Race report av Jimmy Jonasson
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 20:29

Denna race report börjar betydligt längre tillbaka än den 1 juni 2019. Den börjar egentligen redan för 5 år sedan då min frus mor blev sjuk i cancer. Varje dag under alla de åren stod min fru vid hennes sida. Hon var med på otaliga behandlingar och läkarbesök och hjälpte henne med alla kringsysslor samtidigt som hon jobbade och försökte lägga den tid som blev över med familjen. Under dessa år har hon helt glömt bort sig själv och hon har satt allt kring henne själv åt sidan. Hon har alltid haft en stor passion för träning och inte minst löpning men under de här  åren räckte inte krafterna till att få någon kontinutet i träningen utan endast enstaka pass som kanske slet mer än de gav. Tyvärr förlorade hennes mamma kampen i januari 2019 och med det följde givetvis en period av sorg. Men någonstans i den sorgen så väcktes tanken om att börja springa igen och att hon kanske skulle hinna att träna upp sig till Stockholm marathon. Vi planerade med avsikt på att genomföra, inga som helst krav på tider och vi skulle göra det tillsammans.

Träningen började med långa långsamma pass med inslag av promenader och ganska snart märkte vi att detta kanske skulle kunna gå. Så någon gång i april så tog vi beslutet att anmäla oss. När sedan möjligheten öppnades att vi kunde åka en färdig paketresa med Team Blekinge där vi endast behövde tänka på löpningen och de mer rutinerade löparna skötte allt annat runt i kring så var förutsättningarna för att lyckas de allra bästa. 

När vi den 1 juni står på startlinjen har vi en plan för hur vi ska genomföra de 42 km som vi har framför oss. Vi ska inte ryckas med utan hålla oss till planen, vi ska springa för att gå i mål. Alla förhållande är helt optimala och när starten går så är det bara att åka med alla tusentals löpare som är runtomkring oss.

Efter ett par kilometer när fältet börjar lätta så börjar vi precis som vi tänkt hela tiden. Vi ska springa 800 m och gå 200 m på varje kilometer i allafall de första 24 kilometrarna sedan tar vi nya beslut. Nu kände vi ganska tidigt att det fanns mera kraft så många kilometer sprang vi ändå hela tiden. Men när det gäller marathon så är det egentligen efter 30 km som kampen börjar men eftersom vi tagit det lugnt så började inte vår kamp förrän efter 36 km. Men vi sprang förhållandevis lätt även de sista kilometrarna.

Det var en fantastisk känsla att få gå i mål tillsammans och tiden för denna dagen är helt oviktig. Hemma hänger medaljer från Järnmannen, Ironman, Kustjagaren och andra marathonlopp. Men ingen slår medaljen som vi vann den 1 juni 2019. Stort tack till alla i Team Blekinge som peppade och supportade hela resan.

Jimmy

Skribent: Johanna Sontén
E-post: Adressen Gömd

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info