Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Team Blekinge Löparförening

Idén till en löparförening väcktes av ett antal löpare under en resa till Berlin Marathon hösten 1989. På nyåret 1991 bildades en interimsstyrelse och det första numret av klubbtidningen utkom våren 1991.
 
Officiellt bildades föreningen den 18 januari 1992 vid ett möte i Sjöarp, Bräkne-Hoby. Bengt-Åke Svensson blev klubbens första ordförande.
Verksamheten riktar sig till alla som har ett intresse av att springa – nybörjare, motionärer och elit – alla är lika välkomna. Föreningen lägger lika stor vikt vid den sociala gemenskapen som vid tränings- och tävlingsresultaten.
Föreningen tar avstånd från droger och verkar för en jämställd förening. Mer finns att läsa i föreningens drogpolicy och jämställdhetspolicy.
 
Föreningens klubblokal finns idag på Tennvägen, i närheten av Bastasjö friluftsområde, Karlskrona.
 
Antalet medlemmar uppgår till drygt 200 och kommer från hela länet.
 
Föreningen arrangerar varje år ett antal egna tävlingar samt träningstillfällen, företrädesvis i Karlskrona och Ronnebyområdet. Föreningen arrangerar dessutom tre lopp årligen - Mardrömmen, Kustmaran & Kristianopel runt samt Jämjöhalvan.
 
Föreningsmedlemmarna deltar årligen i tävlingar både inom och utom landet - stafetter, hel- och halvmarathon, terräng och övriga långlopp.
 

Uppdaterad: 11 MAJ 2018 07:55

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info