Hoppa till sidans innehåll

Träning


Tisdagar

Team Blekinge erbjuder tre olika träningspass varje tisdag.

Ett lite längre intervallpass för de lite mer erfarna löparna och ett lite kortare intervallpass för de lite mindre erfarna löparna. För den längre gruppen rekomenderar vi att du klarar ca 10 km löpning och för den lite kortare gruppen ca 5 km. Det går givetvis att välja grupp efter det aktuella passet.

En generell rekomendation vid intervallträning är att du inte har några skadesymptom samt att du bör ha sprungit någorlunda regelbundet ett par månader. Kolla med någon av tränarna vid tveksamhet.

Utöver intervallpassen ovan har vi en tredje grupp, Hälsagruppen. Här finns inga krav på att du tränat löpning tidigare. Här kan både nybörjare och de som vill ta det lite lugnare delta. Man kan också varva löpning med promenad. Målet är att träna för att må bra. Kanske har du varit skadad eller sjuk och vill ta det lite lugnt eller vill komma igång med löpning men känner att de båda intervallgrupperna ovan kanske är lite för tuffa. Emellanåt lägger vi även in styrke-, balans-, spänst- och smidighetsövningar mellan löpningarna.

Träningsprogram tisdagar

Aktuella pass hittar du här

 

Ofta springer några löpare distanspass som alternativ till intervallerna. Kolla i klubblokalen i god tid innan träningen börjar ifall du vill springa gemensamt med någon av dessa.

 

Genomgång av passen börjar kl. 18:00.

 

Vi samlas i klubblokalen strax innan kl. 18. Antingen om du kommer ombytt o klar, annars har vi goda möjligheter till både omklädning och dusch i lokalen.

 

Efter träningspassen är det gemensam fika och socialt umgänge i klubblokalen där du är välkommen att delta

 

Långdistans

En gång i månaden träffas vi för ett långdistanspass. Vi brukar vara på olika ställen varje gång för att få variation.

Nästa planerade pass hittar du här!

 

Däremellan så anordnas det spontant gemensamma träningspass av våra medlemmar. Håll koll i Facebookgruppen Real Team Blekinge, där du också kan annonsera själv efter sällskap.

Uppdaterad: 11 FEB 2022 22:30 Skribent: Lennart Carlsson

TB_bromölla

mardrömmen

kustmaran

jämjöhalvan

Postadress:
Team Blekinge LF
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Besöksadress:
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info